Zwitserland -
Privéterrein
La Tzoucdana
deel op facebook
deel op twitter
Adres van kampplaats
Tzoucdana, 3961 Zinal, Zwitserland
Verblijftype
Tenten - Privéterrein
Capaciteit meer dan 150 slaapplaatsen
Prijscategorie Goedkoop
Met openbaar vervoer Ja - Er rijden bussen tot in het dorp. Vanaf de bushalte is het 10min stappen.
Website
Contactinfo
Extra info La Tzoucdana is een café/restaurant, helemaal op het einde van de vallei. Séverine is de eigenaar die je maar al te graag zal helpen!
Wij bleven met onze verkenners (groep van 20-tal personen) 14 dagen kamperen in haar voortuin, die ze verhuurt aan kampeerders. Het kan dus zijn dat er ook andere kampeerders zullen zitten, maar daar heb je geen last van.
Naast het grasveld staat er een kleine waterbak met drinkbaar (ijskoud) water! Ook voorziet Séverine een wc (Dixi/werf model). Koken mag je doen op een gasvuur, een vuur stoken mag niet. Wel kan je dit honderd meter verder doen. Daar is een plek die aangelegd is door de gemeente, vlak aan de rivier. Hier heb je een vuurcirkel en enkele grote zitbanken. Je kan wat doodhout vinden in de bossen, eenvoudig is dat wel niet...
Net naast het grasveld kan je de rivier vinden. Het is niet echt aan te raden om je hier te wassen. Het is smeltwater, afkomstig van de gletsjer enkele kilometers verder.
Als je overnacht in Zinal (in het algemeen in Val d'Anniviers) betaal je ook verplicht taksen. Deze vallen vrij goed mee! In de plaats krijg je de Anniviers Liberté Pass. Met deze pass kan je gratis zwemmen in het zwembad van Zinal, zo kan je je dus ook wassen. Moest je met een grote groep gaan (>10pers.), reserveer dan wel op voorhand. Naast het zwembad kan je enkele kabelbanen gratis gebruiken, bezoek je het stuwmeer (van Lac de Moiry), rondleiding in de kopermijn in Zinal,...
Wat je zeker moet doen is een berghut bezoeken en er eventueel overnachten! Hier hangt wel een stevig prijskaartje aan vast... Wij deden Cabane de Tracuit (3200m) en bleven er slapen. Echt de moeite om de sfeer van de berghut en de bergbeklimmers eens op te snuiven! Als je deze tocht doet, hou het weer zeker in de gaten. Op zo'n hoogte kan het enorm waaien, regenen, sneeuwen,...
Qua eten ben je best om zoveel mogelijk mee te nemen vanuit België. Je kan in Sierre naar een grote supermarkt gaan (Alligro, voornamelijk voor restaurants, cafés,...). Deze rit duurt wel 45minuten. Je brood koop je best niet bij de bakker of de supermarkt in het dorp. Daarvoor is het de moeite om naar Grimentz te rijden, daar heb je een Coop die een brood van 1kg verkoopt voor 1.5CHF!
Je kan nog veel informatie inwinnen op de site van Val d'Anniviers (http://www.valdanniviers.ch/toerisme/anniviers-1924.html) of bij de toeristische dienst in het dorp!
Beoordeling

Nog geen beoordelingen

Beoordeel zelf
Deel je ervaring
Datum kamp (maand & jaar)
Groepsnaam + gemeente
Jouw naam *
Jouw e-mail *

google maps embed link
 
 
Voeg jouw kampplaats toe!
Naam kampplaats *
Land *
Adres van kampplaats *